Kada je pravo vrijeme za nabavku novog ERP sustava?
Vaš stari ERP sustav više ne zadovoljava potrebe poduzeća i razmišljate o nabavci novog? Odoo ERP tu je za Vas!

Ako je vaše poslovanje stalno izazvano pokvarenim ili zastarjelim procesima koji uzrokuju neučinkovitost i sprječavaju vaše poslovanje da napreduje, vjerojatno je vrijeme da razmislite o ulaganju u novi sustav planiranja resursa poduzeća (ERP). Kako znati kada je pravo vrijeme za novi ERP sustav? Je li sada, ili možete odgoditi odluku za još jedan kvartal ili dva, ili godinu ili dvije?

Svako je poduzeće suočeno sa svojim jedinstvenim skupom izazova, a kada se ti izazovi akumuliraju u neučinkovitost ili nemogućnost ispunjavanja očekivanja, onda je vrijeme za početak istraživanja novih ERP sustava. Znakovi mogu dolaziti iz više područja vašeg poslovanja i nakon nekog vremena može postati sasvim očito da vaš ERP više ne drži korak s vašim trenutnim zahtjevima. Ako vam bilo koji od sljedećih scenarija zvuči poznato, onda je vrijeme da ozbiljno razmislite o zamjeni vašeg trenutnog ERP-a:

  • Vaši su procesi zastarjeli, a zaposlenici troše previše vremena na zadatke koji bi se mogli automatizirati

  • Vaši su podaci rašireni među više nepovezanih sustava i baza podataka, što otežava dobivanje jasne slike kada je potrebno donijeti važne odluke

  • Pred vama je izazov držati korak s promjenom propisa

  • Vaš trenutni sustav ne dopušta timsku suradnju ili dijeljenje informacija među članovima tima

  • Vaši su klijenti često frustrirani vremenom i trudom potrebnim za dobivanje odgovora na naizgled jednostavne upite

  • Teško upravljate zalihama

  • Doživljavate previše neočekivanih zastoja jer se vaša oprema ne održava prema rasporedu

  • Vaš menadžment stalno reagira na ono što treba učiniti umjesto da bude proaktivan u pogledu budućnosti vašeg poslovanja

  • Vi rastete i vaš trenutni ERP sustav ne pruža fleksibilnost ili skalabilnost za rast s vama

  • Vaš dobavljač ERP softvera više ne pruža ažuriranja softvera

  • Vaš trenutni sustav postaje preskup za održavanje

  • Ne možete pristupiti bitnim poslovnim podacima i informacijama kada ste izvan mjesta

Ako vas vaš ERP sprječava da ostvarite svoj puni potencijal, onda je vrijeme da započnete proces učenja o tome kako možete poboljšati svoje poslovanje s novim ERP sustavom. ERP je veliko ulaganje, ali ROI (return of investment) može biti prilično visok kada se uzme u obzir trošak podrške starijem ERP sustavu te učinkovitosti i poboljšane mogućnosti donošenja odluka dobivene novim ERP sustavom; novi ERP sustav može imati značajan, pozitivan učinak na poslovanje.

Ako niste donositelj odluka, tada ćete morati opravdati ulaganje u novi ERP sustav menadžmentu kako bi razumjeli izazove koji proizlaze iz vašeg trenutnog ERP-a. Gornji popis za provjeru može poslužiti kao osnova za stvaranje vašeg jedinstvenog popisa izazova, a popis se može dodatno proširiti razgovorom s kolegama ili drugim funkcionalnim područjima. Popis izazova izvrstan je način da započnete razgovor s vašim donositeljem odluka o tome kako bi novi ERP sustav mogao pomoći. Nakon što menadžment shvati izazove postojećeg ERP-a i prednosti novog ERP sustava, tada će morati dodijeliti proračun prije nego što se ERP projekt može pomaknuti naprijed.

Ako imate pitanja ili želite saznati više o tome kako moderne ERP tehnologije mogu pomoći vašem poslovanju, obratite se MMIT-u. MMIT pomaže tvrtkama u različitim industrijama da ostvare svoje ciljeve i planove. Iskustvo se računa, a mi znamo što vam je potrebno da biste imali izvanredno Odoo ERP iskustvo i veći ROI vašeg ulaganja. Obratite nam se s povjerenjem i pridružite listi zadovoljnih korisnika!

9 koraka do uspješne implementacije ERP sustava
Kratki vodič za implementaciju ERP-a bez pretjeranih rizika i neočekivanih situacija