Odoo ERP - Projekt
Prognoze potreba i resursa, izvedba projekta i dostupnost zaposlenika

Projekt - to je danas zaista moderan pojam. Svatko ima svoje projekte. Za nekoga je to narudžba, e-trgovina, rekonstrukcija stana ... ali naši projekti u Odoo ERP-u malo su drugačiji.

Modul „Projekt“ jedan je od najomiljenijih modula u Odoo-u za većinu naših kupaca. Dobar je za sve, bez obzira na područje djelokruga poslovanja, broj zaposlenih ili zemlju djelovanja.

Zašto je dobro koristiti projekte?

  • Želite li zadaće dati svojim podređenima? 

  • Imate li određeni tijek rada u svojim projektima?

  • Želite li znati je li vaš podređeni završio zadatak?

  • Želite li znati u kojoj je fazi zadatak?

  • Koliko je vremena već proveo na zadatku?

  • Definirate li članove tima za projekt?

Ako je vaš odgovor barem jednom bio "DA!", postoji razlog za korištenje Odoo ERP projekata ... 

Projekti su povezani s drugim modulima Odoo i njihove funkcije se uzimaju u obzir u drugim modulima. Prvi prikaz koji vidite u ovom modulu je zadani zaslon. Ovdje vidite sve svoje projekte ili projekte čiji ste član kao član ili sljedbenik. Na uvodnoj ploči vidite naziv projekta i kupca (ako je postavljen). Tada vidite količinu zadataka koje ste stvorili ili morate završiti. Svoj projekt stvarate sami i lako uz pomoć gumba Stvori. Imenujete svaki projekt, odabirete voditelja projekta, možete dodati konkretnog kupca (ali i ne morate), odabrati vidljivost drugim korisnicima sustava ili ste dopustili snimanje vremenskog lista. Kao bonus, opet postoje ploče za brzi klik pomoću kojih ćete doći do dokumenata, popisa zadataka ili vremenskih listova. U postavci projekta možete postaviti pseudonim e-pošte koji će raditi kao kanal za davanje zadataka. Ako netko ugradi e-poštu u ovaj pseudonim, Odoo ERP kreira zadatak sa sadržajem e-pošte. Ovaj Odoo modul mora biti povezan s vašim poslužiteljima e-pošte. Ne treba spominjati funkcije poput boja ili zvijezdica. Ako želite biti bolje orijentirani u svojim projektima, možete upotrijebiti filtre ili grupiranje prema različitim kriterijima. Nakon korištenja filtri ili grupe mogu se spremiti u favorite i postaviti kao zadani zaslon. Ovaj zadani zaslon možete koristiti vi ili čak i drugi korisnici sustava.

 

Prvi je zadatak već gotov. Sada možete zadavati zadatke i vidjeti njihovu završnu obradu. Novi zadatak odmah nakon spremanja svrstan je u 1. fazu projekta. Svaki se zadatak može dati drugom korisniku sustava; odredite rok zadatka i u njega ubacite neke bilješke. Odoo ERP automatski ispunjava projekt i na kraju narudžbu na koju je projekt povezan. Ako imate projekt bez veze na narudžbu, nećete vidjeti polje. Sljedeća razina je stvaranje podzadataka (djelomični zadatak). Stvorite ga pločicom na zadatku. Zadaci i podzadaci vidljivi su u prikazu projekta. Zadatak možete razlikovati po boji. Na pločici zadatka vidite fotografiju profila korisnika kojem je dodijeljen zadatak. Ikona štoperice pokazuje postoji li planirana aktivnost u vezi sa zadatkom. Štoperica ima tri varijacije boja - zelena pokazuje budućnost, narančasta je aktivnost planirana za danas, a crvena nakon isteka roka. To je vizualni jednostavan pregled. Posljednji rok zadatka vidljiv je na pločici, u slučaju da zadatak ne završite na vrijeme, datum postaje crven. Ako zadate rok za zadatak, on će se prikazati u vašem kalendaru. Zatim iz kanbana lako prelazite u način kalendara. Druga funkcionalnost su točkice. Zeleno znači da je zadatak spreman za stavljanje u sljedeću fazu. Crvena točka, s druge strane, znači da je korisnik zapeo i treba mu pomoć oko zadatka.

Želite li pratiti trajanje pojedinih zadataka? Sve što morate učiniti je pripremiti vremensku procjenu; Zaposlenici zatim popunjavaju radni sat i stvaraju zapise o svom radu. Njihovo zabilježeno vrijeme oduzima se od izvorne procjene i pokazuje napredak zadatka. Preostalo vrijeme se tada upisuje u pločicu zadatka. Cijela povijest promjena vidljiva je pod zadanim zadatkom. Ostali sljedbenici datog projekta mogu slati poruke ili bilješke. Kao i kod projekata, čak i prema zadatku, možete kombinirati filtre i grupiranja. Korisniku koji je član nekoliko pojedinačnih projekata to znatno olakšava posao. Kombinacijom filtara zadataka koji mu se daju i grupiranja prema projektu, član dobiva puno bolji pregled. 

Za svaki zadatak možete stvoriti zapise o drugim aktivnostima. To su aktivnosti povezane s danim zadatkom radi njegove dorade. To može biti telefonski poziv, sastanak ili e-pošta. Administrator ima mogućnost utjecati na tip biranja tih aktivnosti. Aktivnosti planirate uz pomoć ikone štoperice na pločici zadatka. S brojčanika odabirete vrstu zadatka, planirate datum i vrijeme. Imate mogućnost da ga date drugom korisniku. Informacije o planiranim aktivnostima dostupne su putem štoperice i njihove boje ili u aktivnosti kartice na lijevom modulu izbornika. Spomenuti lijevi izbornik lakši je način prikaza zadanih aktivnosti. U preglednoj tablici možete vidjeti svoje aktivnosti s mogućnošću klika na zadani zadatak ili projekt.

Svaki projekt može imati drugačiji tijek rada. To nisu ista dva projekta pa Odoo dopušta tu mogućnost. Što je tijek rada? To je popis faza koje svaki zadatak mora proći prije nego što ga se može potpisati kao gotov. Broj faza je teoretski beskonačan, ali budite pažljivi. Morate uzeti u obzir zaposlenike koji su s druge strane i ispuniti vaše pojedinačne zadatke. Premještanje zadataka u sljedeće faze vrši se pomicanjem pločice zadataka. Sve što trebate učiniti je kliknuti i premjestiti ga u sljedeću fazu.  

Svaki Odoo proizvod ima 3 mogućnosti - jedna od njih je SERVIS. Ako koristite ovaj proizvod u ponudi, a kupac prihvati ponudu. Odoo automatski kreira narudžbu i prema toj narudžbi izrađuje relevantan projekt. Projekt ima vezu do zadane narudžbe i kupca. Zatim možete stvoriti zadatke ili podzadaće, ispuniti vremenske listove i registrirati količinu posla prema danom redoslijedu. Radi lakše orijentacije, projekt je nazvan prema narudžbi i u samoj narudžbi; naći ćete vezu do projekta. Na drugu postavku možete utjecati na naplatu - ili će to biti prema radu ili prema redoslijedu. Sve ovisi o vama.

 Analiza zadatka, koja je dostupna u lijevom izborniku modula, omogućuje vam grafički ili tablični pregled analize projekta. U analizi imate mogućnost nekoliko prikaza - najčešći je trakasti grafikon. U kombinaciji s izborom atributa koje želite mjeriti (poput cijelog prijavljenog vremena na projektu), vidite podjelu korisnika. Druga mogućnost je linijski ili tortni grafikon. Od izmjerenih atributa možemo spomenuti broj prijavljenih sati, preostalo vrijeme do isteka roka itd. U ovom dijelu Odoo filtera za rad i grupiranja također. Ako kombinirate mogućnost prikaza, izmjerenu količinu i mnoge druge filtre ili grupiranja, dobit ćete mnogo mogućnosti za ovu analizu zadatka.

Projektom u Odoo ERP postižete svoje ciljeve! Bez obzira radi li se o uspješnoj narudžbi, zadovoljnom kupcu ili pripremama novog proizvoda ...

Odoo ERP - CRM
Pravi CRM orijentiran na kupca! Pratite potencijale, konkretizirajte poslovne prilike i dobivajte precizne prognoze